perjantai 10. marraskuuta 2017

3B-luokan yhteistyö esikoululaisten kanssa

3B-luokka jatkaa erinomaiseksi osoittautunutta yhteistyötä vielä tämän lukuvuoden ajan Vaahteramäen ja Ruskeasuon päiväkodin esikoululaisten kanssa. Pyrkimyksenä on tiivistää yhteistyötä viime vuoteen nähden, ja pyrimme tapaamaan molempien päiväkotien kanssa neljä kertaa sekä syys- että kevätlukukauden aikana.

Olemme tavanneet Vaahteramäen pk:n kanssa pe 15.9., jolloin kolmasluokkalaiset opettivat kolme erilaista leikkiä esikoululaisille. Leikit olivat ponileikki, pemu ja silakat purkissa. Leikkien jälkeen menimme vapaasti leikkimään Viiripuistoon.

Tapasimme Ruskeasuon pk:n ti 26.9. Meillä oli samanlainen ohjelma kuin Vaahteramäen kanssa.

Tapasimme Ruskeasuon toisen kerran to 12.10. metsäretken tiimoilta. Kävelimme Keskuspuistoon, lauloimme Havupuu ja lehtipuu-laulun. Tämän jälkeen jakaannuimme kolmeen sekaryhmään, joissa teimme ympäristötaidetta, opettelimme havupuita ja lehtipuita lehtien ja neulasten perusteella sekä leikimme puuhippaa. Toki söimme eväät retkellä ja lopuksi lauloimme vielä uudestaan puulaulun.

Kuvassa 3B ja Ruskeasuon esikoululaiset metsäretkellä. Laulamme Havupuu ja lehtipuu-laulua. 


Leikimme kuvassa puuleikkiä. Se oli tosi kiva leikki. Meidän kaikkien piti valita puu ja muodostaa itsensä sen mukaiseksi. 

Tapasimme kolmannen kerran ke 25.10. Ruskeasuon pk:n kanssa Viiripuistossa. Oppilaat kuvasivat pareittain erilaisia puistosta löytyneitä muotoja, jotka näyttivät aakkosilta.

Kuvassa olemme Ruskeasuon päiväkodin kanssa Viiripuistossa. Kuuntelemme ohjeita. 

Kolmasluokkalainen ja esikoululainen etsivät Viiripuistosta kirjaimia. erilaisista ympäristön muodoista. 

Tapasimme Vaahteramäen pk:n kanssa to 26.10. Leikimme yhdessä Rakennusmestari-leikkiä sekä kerroimme omalla "pupuvuorolla" oman nimen, lempiruoan pitää ja lempivärin. Tämän jälkeen oli vapaata leikkiä.

Leikimme Vaahteramäen päiväkodin esikoululaisten kanssa Rakennusmestari-leikkiä. Se oli hauskaa!

Leikimme semmoista leikkiä, jossa piti sanoa lempiväri ja lempiruoka, kun Nöpö-pupu on kädessä.

Leikimme yhdessä muovailuvahoilla kokkeja. Meillä oli ruokala, missä teimme ruokia. Se oli hauskaa!

Tapasimme Vaahteramäen pk:n kanssa kolmannen kerran ke 1.11. liikuntatunnilla. Alkulämmityksenä lauloimme ponileikin. Kolmasluokkalaiset opettivat esikoululaisille Maa, meri, laiva-leikin ja Hirvenmetsästyksen.

Vaahteramäen päiväkoti on 3B:n liikuntatunnilla mukana. Leikimme Ponileikkiä. 


Tässä kuvassa leikimme Hirvenmetsästys-leikkiä. Odotamme leikin alkamista ja kuuntelemme ohjeita.

Kolmasluokkalaiset ovat hirviä ja esikoululaiset ovat metsästäjiä. Metsästäjät yrittävät saada hirven kiinni heittämällä pallolla siihen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.