tiistai 20. joulukuuta 2016

Itsenäisyysjuhla Finlandia-talolla


Tänä syksynä Helsingin ylipormestari Jussi Pajunen kutsui koulumme neljäsluokkalaiset itsenäisyysjuhliin Finlandia-talolle. Jokainen sai hienon kutsun. Nämä olivat kahdennetkymmenennet neljäsluokkalaisten juhlat. Silloinen ylipormestari Eeva-Riitta Siitonen halusi järjestää lapsille juhlan jonka he muistaisivat vielä aikuisena. Juhla tosiaan oli unohtumaton. Juhlia varten harjoitelimme tansseja: kehruuvalssi, kikapoo, kulkuset, rokki, jiffy mixer, letkajenkka. Kaikki varustautuivat pukeutumaan juhlallisesti.



Juhlapäivänä tulimme kouluun puoli kahdelta ja bussi nouti meidät Finlandia-talolle. Jouduimme pitkän jonon viimeisiksi, mutta onneksi paikalla oli sirkusesiintyjiä viihdyttämässä jonottajia. Jonotimme yli 40 minuuttia. Lopulta pääsimme kättelemään Ritva Viljasta ja saimme mansikkamehua tervetuliaisjuomaksi. Söimme porkkana -peruna kupposen, lihapulla-tomaatti tikkusen ja mansikka-sitruuna kakkusen.





Sen jälkeen lauloimme Maammelaulun. Lauloimme ensimmäisen säkeistön suomeksi ja ruotsiksi ja yhdennentoista säkeistön suomeksi. Yllätysartisti oli tänä vuonna JVG. He lauloivat mm. Tarkenee, Lähtisitkö, Hehkuu ja Voitolla yöhön.









Tanssimme Finlandia-talolla ja lähdimme takaisin koululle. Tulimme kouluun bussilla, poliisit ohjasivat liikennettä. Olimme ennen kuutta koulussa. Koululle saavuttuamme tulimme luokkaamme ja odotimme hetken. Sitten menimme saliin esittämään vanhemmillemme. Aloitimme tanssit joskus klo 18.10. Tanssit menivät hyvin, mikä oli hyvä juttu. Tanssin jälkeen saimme ottaa kuvia vanhempien kanssa. Se oli tosi hauska päivä. Vielä pieni tarkennus, tulimme kouluun 13.30 ja pääsimme 18.30.



 

Kirjoittivat 4a:n oppilaat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.