perjantai 25. marraskuuta 2016

2B-luokka metsäretkellä










Keskiviikkona 12.10. 2B-luokka oli koko päivän metsäretkellä Keskuspuistossa. Retki sujui erittäin mainiosti! Mukanamme oli myös Juliuksen vanhemmat Sari ja Tiger sekä koululta Hille-opettaja.

Ensiksi saavuttuamme metsään, kävimme yhteisesti läpi jokamiehenoikeuksia. Tämän jälkeen jakauduimme neljään eri pisteeseen: lajintuntemuspisteeseen, ensiapupisteeseen, ympäristötaidepisteeseen ja sokkoleikkipisteeseen. Lopuksi lämmittelimme palelevia varpaita ja sormia hippaleikillä, söimme eväät ja katsoimme ympäristötaideteokset yhdessä läpi.

Viimeisimmästä pisteestä meillä ei ole kuvia, mutta siellä oli tarkoitus tunnistaa puu, jonne pari vei oppilaan silmät sidottuina.






Jokamiehenoikeus

Kun tulimme metsään, menimme piiriin ja harjoittelimme jokamiehenoikeuksia. Jos jokamiehenoikeus oli sallittua, piti näyttää peukaloa. Jos se oli kiellettyä, piti mennä kyykkyyn.









Lajintuntemuspiste

Olimme tutkimassa luontoa. Opettelimme kasvien tunnistamista keräämällä kasveja munakennoon. Opettelimme myös monta muuta asiaa luonnosta.







Ensiapupiste

Jos nilkka nyrjähtää, pitää laittaa kylmää tueksi, nostaa jalka ylös ja sitten se sidotaan tiukasti, Vahingoittunut makaa maassa ja toinen tekee siteen, Helka ja Veikka sitovat nilkkoja,








Me harjoittelimme kantositeen laittamista. Laitoimme sen varovaisesti parille. Kuvassa on Ella  ja Julius.







Harjoittelimme tekemään paarit. Niitä tarvitaan, jos joku on loukkaantunut eikä pysty liikkumaan itse. Kuvassa on Helka.






Ympäristötaidepiste

Teimme tiipiin. Kuvassa on Lukas, Kirii, Cristian ja Emmi.








Tämän taideteoksen tekivät Ella, Toan, Julius, ja Abdinaser.







Tutustuimme maataiteeseen. Meillä oli hauskaa! Tämän teoksen tekivät Daniela, Adam, Haamud, Mona ja Fatma.








Ympäristötaidepajassa meidän piti etsiä luonnosta asioita ja koota niistä taideteos. Tämän teoksen tekivät Helka, Nasiib, Abduljabbar ja Veikka.









Hippaleikki

Pelasimme puuhippaa. Koivut olivat turvia. Kuvassa leikkivät Emmi, Helka, Adam, Ella, Nasiib ja Fatma.








Eväshetki 
Lukas, Adam, Kirii ja Emmi syövät eväitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.